Kycklinggryta med mango chutney och curry. Foto: ©nini.tjader.2018 |
Det här behöver du
- kycklingbröst, tinade och strimlade (jag tog 2 stycken)
- en gul och en röd paprika
- en gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 mild chilipeppar (smaka på den innan du lägger till den i grytan så den inte är för stark)
- en liten burk skivade champinjoner (går lika bra med skivade färska antar jag)
- en liten burk majskorn (eller minimajs, men det hade jag inte hemma)
- 2,5 dl matlagningsgrädde
- 1 burk creme fraiche
- 1 dl mango chutney (eller annan sötstark chutney)
- currypulver (jag tog ca 2 matskedar av Sharwoods Hot Madras Curry Powder)
- (1,5 tsk sambal oelek – vilket jag glömde ha i)
- salt
- svartpeppar
- olja till stekning (EJ olivolja)
Gör så här
- Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar eller strimlor.
- Skala och hacka löken.
- Skala vitlöksklyftorna.
- Strimla kycklingbrösten eller skär dem i bitar
- Häll av vattnet i champinjonburken och majsburken (om du har minimajs kan du behöva dela dem i mindre bitar)
- Bryn kycklingen i olja
- Salta och svartpeppra
- Tillsätt paprika, majs, vitlök, chilipeppar och bryn allt en stund
- Häll på grädde och creme fraiche och rör om
- Tillsätt curry
- Tillsätt mango chutney
Om man vill ha lite extra crunch i så tillsätt en näve cashew nötter eller jordnötter. Fungerar alltid ihop med kyckling och curry och chutney.
Låt puttra på svag värme i ca 20 minuter. Koka under tiden riset som serveras till.
Det blev jättegott. Och hela lägenheten luktar curry…
Kycklinggryta med mango chutney och curry. Foto: ©nini.tjader.2018 |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar