2017-02-14

The Stockholm Furniture & Light Fair 2017

The Stockholm Furniture & Light Fair 2017
The Stockholm Furniture & Light Fair 2017. Entréutställningen av Jaime Hayon. Foto. ©nini.tjader.2017
The Stockholm Furniture & Light Fair 2017 är nu över. Jag brukar besöka mässan, även kallad Möbelmässan, varje år för att kolla in trender, vackra möbler och belysning och för att få intryck av vad som är på gång och vad som ska komma inom en nära framtid vad gäller möbler och belysning. I år var inget undantag. Jag var sdäe.
Jag besökte mässan på den enda dag som var öppen för allmänheten, Mässan pågick annars i princip hela veckan, men då för yrkesfolk. Det är en av få mässor där man inte kan handla något (förutom om man är ett företag). Befriande.
The Stockholm Furniture & Light Fair 2017
The Stockholm Furniture & Light Fair 2017. Foto: ©nini.tjader.2017
Det övergripande intrycket var att möblerna har blivit rundare och knubbigare än tidigare år. Där var också mer färg. Det fanns gott om ljusa träslag. Det fanns färre kontorsstolar, fler vanliga stolar, färre kontorsmiljöer, mer intressant belysning (både i form och intryck), fler matsalsbord/konferensbord.
I år lyckades jag besöka alla hallarna och ett kort besök i Green room. Jag satt till och med ner en halvtimme ungefär i Hall C och lyssnade på ett trend-seminarium.
The Stockholm Furniture & Light Fair 2017
The Stockholm Furniture & Light Fair 2017. Foto: nini.tjader.2017
Jag tog färre bilder i år än jag brukar. Men de bilder jag tog kan du se här. Jag håller inte reda på designers och/eller företag eller vem som gjort vad. Jag tittar bara på hur saker ser ut och om jag jag gillar dem eller tycker de är intressanta på ett eller annat sätt. 
The Stockholm Furniture & Light Fair 2017
The Stockholm Furniture & Light Fair 2017. Foto:©nini.tjader.2017

Klicka på länken för att se resten av bilderna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar