|
Årets julskinka. Foto: ©nini.tjader.2021 |
Jag är inte mycket för julmat, men julskinka vill jag ha. Problemet brukar vara att hitta en som är lagom liten. I år hittade jag en på bara ett kilo på ICA Maxi.
|
Griljering till skinka. Foto: ©nini.tjader.2021 |
Det här är det recept jag använder för att griljera skinkan. Istället för skånsk senap går det bra med vilken stark-söt senap som helst. Innan man griljerar den sköljer man av den med kallt vatten för att få bort allt gägg som följer med i förpackningen. Och torkar den innan man häller på griljeringen.
|
Ägg-gula. Foto: ©nini.tjader.2021 |
Jag är nog sämst på att dela ägg så att det bara blir en ägg-gula, utan inblandning av vita… Den här gången lyckades jag först på tredje försöket. Två ägg rann ut i vasken…
|
Griljering på. Foto: ©nini.tjader.2021 |
Jag gjorde som det stod i receptet och hällde på griljeringsblandningen och därefter pankon (går säkert lika bra med vanligt ströbröd). Eftersom skinkan var så liten fick den plats i en vanlig ugnsform.
|
Griljerad skinka. Foto: ©nini.tjader.2021 |
Sen fick den svalna i rumsvärme i en ännu mindre form som var ren.
|
Årets skinka. Foto: ©nini-tjader.2021 |
Mot kvällen var det dags för provsmakning. Den är god och helt OK. Äts med fördel på en smörgås av vörtbröd och med stark senap på. Med julmust till.
|
Årets första skinkmacka. Foto: ©nini.tjader.2021 |
Det blir några till skinkmackor innan skinkan är slut.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar