2015-01-22

En vacker kakelvägg

kakelvägg
Foto med iPhone 5S: ©nini.tjader.2015
I söndags när vi var på bio (The Hunger Games, Mockingjay I) hade vi en del tid till det var dags att gå in i salongen. Då upptäckte jag denna fantastiskt vackra (i mina ögon) kakelvägg. Grafiskt svart-vitt med ett och annat udda inslag som jag inte fick med på bilden. Det fanns till exempel en spindel i kakel en bit upp till vänster i den här väggen.

Väggen finns hos SF Filmstaden Sergel i Stockholm, en trappa upp, på väg till barnvagnsparkeringen. Fortsätter man uppåt med rulltrappan till nästa nivå (som vi gjorde) hittar man en vägg med mycket guld. Också den fin.

Och hur var filmen? Jo bra faktiskt. Välgjord. Betydligt bättre än de två tidigare. Slår fortfarande inte böckerna (på engelska) men det har tagit sig. Att den är tillåten från 11 år är en gåta. Filmen är våldsam. Mycket våldsam. Sista delen har premiär i slutet av november i år har jag googlat mig till. Den bör vara ännu mer våldsam med tanke på handlingen i boken… Lite undrar jag fortfarande hur man förstår samhällsbyggnaden i Panem (det fiktiva landet) och de politiska motsättningarna där utan att ha läst böckerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar