2021-07-21

Slipovern som blev en tröja

När slipovern blivit tröja. Foto: ©nini.tjader.2021

Kom av mig med bloggandet någon stans där i mars. Det blev vår och trädgårdsarbete och en massa att göra där ute. Tidsbrist helt enkelt. Och det är det fortfarande. Dessutom vill jag inte sitta framför datorn om det är fint väder ute.

Men fortsatt sticka har jag.


I blogpost Slipover i upprepningsgarn beskrev jag en slipover jag gjorde i just upprepningsgarn. Här finns den posten.

Jag var inte riktigt bekväm med den eller hur jag skulle använda den. När sedan grannen dessutom tyckte att slipover det skulle jag ALDRIG använda och hon tyckte den var ful… ja då tappade jag lusten helt att använda den.


Hade mer garn kvar så beslöt mig för att göra om den till en tröja istället.

Början på första ärmen. Foto: ©nini.tjader.2021

Lade upp maskor runt ärmhålen och stickade på ärmar.

Första ärmen klar. Foto: ©nini.tjader.2021

Jag gjorde minskningar på ärmen med en maska vart 6:e varv före och efter den maska som var mitt under ärmen. Stickade på tills ärmen hade rätt längd och avslutade med cirka 10 varv rätstickning (dvs vartannat varv räta, vartannat varv aviga eftersom det stickades runt).

Den färdiga ärmen. Foto: ©nini.tjader.2021

Sen fortsatte jag med nästa ärm.

Färdig tröja. Foto:©nini.tjader.2021

Och därefter fästa trådar och blocka. Jag är nöjd med slutresultatet. Inte använd än eftersom sommaren kommit emellan. Lite för varm för det väder som varit sedan den blev klar i mitten på maj. Men den sitter bra och känns bra.

Färdig tröja. Foto: ©nini.tjader.2021

2021-10-24 Efter en tids användning har jag tyckt att att v-ringningen varit för stor. Igår gjorde jag äntligen slag i saken och stickade på en kant på v-ringningen för att få den mindre och fastare. Resultatet blev riktigt bra. Ska blocka så blir det ännu bättre. Fota i dagsljus en mulen dag i slutet av oktober är ingen höjdare, men det får duga.

Ny halskant, foto: ©nini.tjader.2021


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar