2015-09-16

Nu har vi en ljugarbänk

bänk, bench
Ljugarbänken. Foto: ©nini.tjader.2015
Grannen byggde trädäck innanför räcket till sin uteplats i våras.
Det blev några plankor över.
Hela sommaren har vi funderat på vad man skulle kunna göra med de överblivna plankorna.
Synd att de bara låg där.
Sen kom vi på att vi skulle kunna göra en bänk av dem och ställa mot väggen i vår "hemliga" trädgårdshörna. Det är den varmaste och mest vindskyddade platsen när solen skiner. Där skulle man kunna sitta, mot väggen, soliga dagar, även när det inte är så varmt i övrigt. Typ under höst och vår.

bänk, bench
Bänken. Foto: ©nini.tjader.2015
Började fundera på vad för sorts skruv man skulle behöva och hur man får till det med benen. Varken grannen eller jag är bra på det här med att snickra. Så jag frågade Stig, föreningens före detta handyman, vad man skulle behöva och hur man skulle kunna göra den. Då erbjöd han sig att göra den åt oss! Dagen därpå hade vi en färdig bänk. Tack Stig!

Brädan som det främre benparet står på är där bara för att marken lutar just där och vi inte hunnit gräva än så det blir rakt. Det är numer den enda överblivna bräda som finns kvar. Vintertid kommer bänken att förvaras på grannens däck.

Jo vi har provsuttit. Den är perfekt att sitta på. 120 cm lång räcker för två personer och varsin kaffekopp på mitten utan att det blir trångt. Katterna har också accepterat den. Katten Alice, som hela sommaren vässat klorna på brädorna när de låg på marken, vässar nu klorna på bänkens ovansida…

natträdgård
Trädgårdshörnan i befintligt nattljus, sedd från mitt ena köksfönster. Foto: ©nini.tjader.2015

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar