2015-06-10

Corokia Cotoneaster i ny kruka

Foto: ©nini.tjader.2015
Mina grannar tvärsöver farstun, Lasse och Camilla, flyttade i veckan tillbaka till Umeå. En del av sina ägodelar ville de av någon anledning inte ta med sig. Den här fina krukan ovan från Sturehofs krukmakeri var en av de sakerna. Den fick jag av dem häromveckan.

Funderade sen vilken blomma som skulle vara bäst i den. I form som passade krukans form. Häromdagen kom jag fram till att min corokia cotoneaster (eller zigzag-buske) skulle göra sig fint i den. Så nu har den fått byta kruka och finns i den här fina som jag verkligen gillar.

Foto: ©nini.tjader.2015
Samtidigt fick piedestalen i köket byta plats med den i vardagsrummet. Den lilla röda trätulpanen fick också följa med.

Porslinsblommor. Foto: ©nini.tjader.2015
Samtidigt med keramik-krukan fick jag också fyra (4!) stycken fina porslinsblommor inklusive krukor med fat.  Två har jag trängt in bland orkidéerna i köket, två i vardagsrumsfönstret (nu när alla frostkänsliga sticklingar, kryddväxter etc kunnat flytta ut på uteplatsen).

Har aldrig haft porslinsblommor förr. De är lite stela. Men har läst på (Goggle) och hoppas att de ska trivas hos mig. Såg någonstans att man kan plantera dem i ampel om man inte vill ha dem som på bilden ovan. Ska se först om de gillar att bo hos mig innan jag gör något mer med dem.

Nedan ser du hur det ser ut i vardagsrumsfönstret för tillfället. Mitt stora missformade olivträd har fått flytta fram från piedestalen till fönsterbrädan. Ska ta ut den på uteplatsen snart. Den har faktiskt växt bra sen jag brutalt klippte ner den i höstas. En av porslinsblommorna står bakom gardinen till vänster.

Foto: ©nini.tjader.2015

3 kommentarer:

 1. Din zig-zag-buske gör sig väldigt bra i den fina krukan du fått. Men "pricken över i" tycker jag den tuffa, röda tulpanen är, som bryter av mot den skira busken och den vita krukan.

  SvaraRadera
 2. Har kommenterat din nya kruka. Tyvärr fungerade det inte att skriva min wordpress-adress, så jag tryckte på anonymt.

  www.birgittakrantz.se

  SvaraRadera
 3. Ja det är något speciellt med den där röda lilla trätulpanen. Gillar den verkligen.

  SvaraRadera