2014-02-09

Stockholm Furniture and Light Fair 2014

Igår var jag på Stockholm Furniture and Light Fair 2014 på Älvsjö-mässan. Det är min favorit-mässa. Alla vackra möbler och lampor som smeker ögonen och tillfredsställer mitt behov av att titta på vackra saker. Nästa gång jag går till mässan ska jag dock hänga in jackan i garderoben… Missade det den här gången och mot slutet var jag väldigt varm. Jag missade också Hall C… Undrar vad som fanns där? Hade dock inte orkat se en hall till. Man blir trött av att gå på mässor. Så många intryck.

©nini.tjäder.2014
I år är det mjukare linjer och former än tidigare. Mycket pasteller. Mycket grått och grått och grått. Vilket jag älskar. Och en pastellig ljusgrön färg som återkom lite varstans. Grönt gillar jag bara när det är levande växter.

Mycket lampor i olika former. LED-lamporna har nog gjort mycket för utvecklingen av hur en lampa kan se ut. Där har vi nog inte sett än vad som kan hända med lampdesignen. Mest var det taklampor och lampor som fästs på väggen.

Och så var det mycket stolar. Vackra stolar.

©nini.tjäder.2014

Och små runda soffbord med kant.

©nini.tjäder.2014

En möbelmässa är nog också det enda ställe där man vid fikabordet (ja jag tog en kaffe latte där inne eftersom det var normalpris på den) kan höra två äldre herrar diskutera formen och funktionen av de pappersmuggar vi drack kaffe i…  Det är en sån publik på den här sortens mässor. I övrigt var det lagom mycket folk på mässan. Hade dock önskat mig att vissa skulle ha lämnat sina ylande småbarn hemma eller hos barnvakt (och inte heller låtit dem krypa ovanpå de bord där fika intogs). Förhållandevis luftigt och rymliga montrar.

En annan sak som är skön med just den här mässan är att man inte kan handla något (förutom böcker och lite småprylar utanför hallarna). Inga stånd med korv och bröd och marmelad och sylt och sånt… Möjligen kunde man beställa hos leverantörerna i montrar, eller bli tipsad om var något såldes eller om det man var intresserad av var i produktion än eller inte. Men i övrigt, inga köptvång.

"Vill ha"-känslor kunde man ju få förstås. Jag gillar exempelvis den här stolen och hela arbetsplatsen nedan mycket. Men den kostar förmodligen skjortan…

©nini.tjäder.2014
Vet inte ens vem som är leverantör av den. Det står Lammhult på väggen, men det är inte deras stol eller bord eller ens monter. Någon som vet var stolen finns?

Nästa mässa blir något helt annat. Det blir Nordiska Trädgårdar den 20-23 mars. Då blir det till att trängas med sticklingjagande tanter och farbröder igen… En mycket annorlunda grupp med folk…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar