2020-10-18

Brysselkål i ugn med parmesan och bacon

Brysselkål i ugn med parmesan och bacon. Foto: ©nini.tjader.2020

Nyligen köpte jag en påse fina små brysselkål. Hade sett ett recept där man gratinerar brysselkålen i ugn. När jag igår skulle tillaga det hittade jag inte receptet. Ny googling och hittade flera liknande recept. Kombinerade två olika men lika. Det blev oväntat gott.

Ingredienser

  • 500 gram brysselkål
  • 1 paket bacon
  • olivolja
  • salt och svartpeppar
  • parmesanost
  • rosmarin eller timjan

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225°
  2. Ansa brysselkålen och skär den i halvor och lägg den med snittytan uppåt i en ugnsfast form
  3. Salta och peppra och strö över rosmarin eller timjan
  4. (En del strör över ströbröd eller panko också)
  5. Klipp baconet i små bitar
  6. Rosta i ugnen i cirka 20 minuter
  7. Ta ut ur ugnen och strö över bacon-bitarna och sätt in ugnen ytterligare 5 minuter
  8. Riv eller hyvla över rikligt med parmesanost

Enkelt och gott.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar