2020-01-10

Två par sockor av restgarner

restgarnssockor, knitting, stickning
Restgarnssockor. Foto: ©nini.tjader.2020

Sockor av restgarner

Mellan större stickprojekt stickar jag ofta antingen sockor eller vantar. Den här gången blev det två par restgarns-sockor.

Jag tycker inte det gör något att sockorna är olika eller att garnets mönstring varierar från fot till fot. Jag har ju de här sockorna bara hemma framför TVn eftersom jag är frusen om fötterna. Möjligen i foppa-tofflorna när jag går ut med soporna också.

Dessutom är det ett bra sätt att göra av med restgarner. Jag stickar ibland helt enkelt så att jag stickar tills en sorts garn tar slut och sen börjar jag med nästa. Var som helst i varvet, var som helst på sockan. Ibland blir det förvånande lika sockor trots allt.

Jag använder varierande beskrivningar för hur man stickar sockor och jag plockar de delar från beskrivningarna som jag gillar bäst eller som passar till garnet. Mina sock-garner är oftast av märket Opal, men jag har rester av några andra också.

restgarnssockor, knitting, stickning
Restgarnssockor. Tå-upp och kortvarvshäl. Foto: ©nini.tjader.2020

Ett par tå-upp sockor med kortvarvshäl

Det ena paret blev ett par sockor från tån upp med min favorithäl, nämligen häl med kort-varv (shortrow heels). Jag gillar tå-upp, dvs att man börjar sticka vid tån och sen uppåt. Och sen en resår med 2 a 2 r och lös avmaskning på mudden.

restgarnssockor, knitting, stickning
Restgarnssockor på återanvänd mudd. Foto: ©nini.tjader.2020

Ett par från återanvänd mudd, uppifrån och ner


Det andra paret sockor gjorde jag med utgångspunkt från ett par sockmuddar som jag klippte av från ett par sockor som var helt utslitna i foten. Sen plockade jag upp maskorna och fortsatte neråt med vanlig häl (fast förstärkt) och vanlig fot.

Är nöjd med båda paren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar