2019-10-29

Nästan klart

västmannagatan105
Ullas gamla lägenhet två dagar innan flytt. Foto: ©nini.tjader.2019

Nu är Ullas flytt nästan klar. Från 2,5 trappa upp utan hiss på Västmannagatan till 6 trappor upp med stor och snabb hiss på Döbelnsgatan. Och en fantastisk utsikt över Stockholms takåsar.

västmannagatan
Ullas gamla lägenhet två dagar innan flytt. Foto: ©nini.tjader.2019
Från en lägenhet med väldigt högt i tak och tavellist på väggen, byggd i början av 1920-talet (1923 om jag minns rätt) till en lägenhet byggd 1983 med något lägre takhöjd än normalt. Billy med överhylla gick in där, men det var på håret. Själv har jag ytterligare ca 8 cm kvar till tak med Billy + överhylla.

västmannagatan
Ullas gamla lägenhet två dagar innan flytt. Foto: ©nini.tjader.2019
Jag har varit behjälplig med att packa, bära, flytta och packa upp. Att klättra på stegar och ta ner lampor och sånt som var högt upp. Jag klarar ju sånt. Tack för all tid på gymet! Inte alla mina jämnåriga som fixar det.

västmannagatan
Ullas gamla lägenhet två dagar före flytt. Foto: ©nini.tjader.2019
I tisdags i förra veckan gick flyttlasset, den 22 oktober.

tax, miriam
Taxen Miriam. Foto: ©nini.tjader.2019
I änden på Västmannagatan fanns Ullas syster Ewa och hennes tax Miriam. Senare anslöt även Ullas dotter Rafaela med nakenhunden Doris och knappt 1-åriga sonen Jonah i den änden. Ulla och jag var i nya lägenheten och väntade på att flyttbilen skulle komma dit.

Sovrummet, nya lägenheten. Foto: ©nini.tjader.2019
Väggarna i nya lägenheten har alla målats vita med Stockholmsvitt. Taket är också ommålat och alla dörrar till badrum, sovrum, och skåp i köket är omlackade i vitt. Fräscht. Ska nog måla mina väggar i köket också med Stockholmsvitt. (Tapeten där har sett bättre tider).

Sovrummet i nya lägenheten. Foto: ©nini.tjader.2019
Vardagsrummet i nya lägenheten. Foto: ©nini.tjader.2019
Del av köksdelen i nya lägenheten. Foto: ©nini.tjader.2019
Ulla och jag och Ulla och andra vänner till henne har flera gånger åkt mellan lägenheterna och då tagit med oss småsaker och krukväxter i varsin Dramaten.

I köket fanns inga dörrar eftersom de var på lackering. Alla dörrar levererades i fredags den 25:e.

Fönstren i vardagsrummet i nya lägenheten. Foto: ©nini.tjader.2019
Uttag för fibern i nya lägenheten. Foto: ©nini.tjader.2019
Det finns fiberinstallation i lägenheten men ingenting är inkopplat. Allt ligger löst och inte i bruk i skåpet för fiberinstallationen. Värre är att de TV-uttag som finns på väggen är från urtiden… Så ingen Tv eller Internet innan allt sånt blir fixat.

Vi kollade gatan nedanför från balkongen för att se när flyttbilen kom när vi fått besked om att den var på väg. Och där kom den. Inbärning av allt bohag och kartonger tog sin början.

Senare anslöt Ullas syster Ewa med taxen Miriam. Efter fika och snabbuppackning av det mest nödvändiga inhandlades mat och så fortsatte vi ett tag till. Har varit tillbaka 2 ggr till och hjälpt till med packning av det som blev kvar i gamla lägenheten och uppackning i nya lägenheten. Vid de tillfällena glömde jag faktiskt att fotografera: Det får bli nästa gång.

Den 30:e är det inspektion av gamla lägenheten och överlämnande av nycklar. Sen är det bara Döbelnsgatan som gäller. Väldigt centralt läge. Nära till allt. På grund av att Ulla bor hos SKB och har stått i kö hos dem länge kunde hon få en sån lägenhet, centralt i stan.

flyttbilen
Döbelnsgatan från 6 trappor upp. Foto:©nini.tjader.2019

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar