2015-11-19

Enkel äppelkaka

äppelkaka
Äppelkaka. Foto: ©nini.tjader.2015
Har du ett par skrynkliga äpplen som egentligen sett bäst före datum att ätas som de är? Då kan du göra en enkel, ganska tunn äppelkaka av dem.

Ingredienser

2 ägg
1,5 dl socker
1,5 dl vetemjöl
2-3 äpplen, helst med smak
kanel
pärlsocker
kylskåpskallt smör


Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smörj en ca 24 cm i diameter stor pajform och bröa den.
3. Vispa äggen och sockret poröst i en skål.
4. Blanda i vetemjöl till en slät smet.
5. Häll ner smeten i formen. Du kan behöva en slickepott för att få ur smeten ur skålen och för att platta ut den i formen.
6. Skär äpplena i tunna klyftor. Vissa skalar äpplena innan de använder dem i pajer etc. Jag skalar dem aldrig. Tag bort kärnhuset. Fördela äppelklyftorna i formen.
7. Strö över rikligt med kanel och pärlsocker.
8. Hyvla över smör i tunna skivor över äpplena i formen så de täcks.
7. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 35 minuter.

Ät som den är eller med vaniljglass eller vaniljvisp eller vaniljsås.

äppelkaka
Enkel äppelkaka. Foto: ©nini.tjader.2015

1 kommentar:

  1. Tack, receptet var enkelt men gott! Gör det igen idag

    SvaraRadera