2011-10-19

Jag har slutat med gardiner i köket

Det här är ett hörn av mitt kök.
Jag har slutat med gardiner i köket.
Det räcker med persienner och halvtransparenta rullgardiner. Och diverse växter.
Vem behöver gardiner i köket?
En del blir provocerade av att jag inte har gardiner i köket. Jag har gardinstänger där. Men de hänger jag blommorna på med hjälp av IKEAs S-krokar.

Däremot vill jag gärna ha en matta under köksbordet – trots att den allt för lätt blir smutsig. Det är skönt att sätta fötterna på. Och stolarna slamrar mindre.

Just nu funderar jag på att skaffa en snygg plastmatta till köket istället för vanlig matta som regelbundet måste lämnas in på tvätt (det är på tok för dyrt att tvätta mattor). Som inte måste lämnas in på tvätt. Än har jag tyvärr inte hittat någon jag gillar. Letar vidare.

2 kommentarer:

  1. Mysigt kök du har! sitter oc, vill testa att, letar efter tips på hur jag kan piffa upp utan gardiner :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack. Det blev mycket bättre utan gardiner. De var bara ivägen och tog bort för mycket ljus. Jag har istället Ikeas genomskinliga "rullgardin" neddragen till hälften av fönstret, för att avskärma solen och hindra insyn (men inte att se ut) när bussarna går förbi utanför fönstret till höger + persienner för att reglera solen på blommorna. Vissa blommor, som Saint Paula, vill ju inte stå mitt i solen. Att hänga blommor på gardinstången istället för gardiner fungerar också bra för att rama in fönstret.

      Radera