Cirka 1,5 liter röda vinbär. Foto: ©nini.tjader.2022 |
Igår plockade jag knappt 1,5 liter röda vinbär på bostadsrättsföreningens Allmänning. Eftersom jag inte har plats i frysen (liten frys) bestämde jag mig för att i år göra något annat av bären än att frysa in dem. Hade också 557 gram rabarber i kylen. Så det fick bli en sylt med röda vinbär och rabarber.
Röda vinbär. Foto: ©nini.tjader.2022 |
Rabarber. Foto:©nini.tjader.2022 |
Ingredienser
- ca 1,5 liter (1022 gram) röda vinbär
- 557 gram tunt skivade rabarber
- 450 gram (4,5 dl) syltsocker
- 2 tsk vaniljsocker
1022 gram (ca 15 liter) röda vinbär. Foto: ©nini.tjader.2022 |
557 gram skivade rabarber. Foto: ©nini.tjader.2022 |
Gör så här
Häll allt i en större kastrull och rör om.
Koka i cirka 10 min tills alla bär lösts upp.
Rör om då och då.
Mosa mot slutet bären och rabarbern så gott det går.
450 gram syltsocker. Foto: ©nini-tjader.2022 |
2 tsk vaniljsocker. Foto: ©nini.tjader.2022 |
Rör om och koka i ca 10 minuter. Foto: ©nini.tjader.2022 |
Kokande sylt. Foto: ©nini.tjader.2022 |
Spola de burkar du ska använda med kokhett vatten.
Ta av kastrullen och töm bort vattnet från burkarna.
Häll sylten i burkarna och sätt på locket.
En del ställer burkarna upp och ned för att det ska bli vakuum i dem. Jag brukar inte göra det.
Låt svalna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar