2020-06-11

Och sen gav TryggHansa mig rätt…

köksgolv, kitchenfloor, flytspackel
Köket 2020-05-28. Mattor direkt på flytspackelgolvet. Foto: ©nini.tjader.2020

Eftersom det såg ut (rent ekonomiskt) som att jag skulle få vänta länge på att åtgärda köksgolvets ytskick så återställde jag köket så långt det gick och flyttade tillbaka det som hör hemma där. Inklusive mattor direkt på flytspackelgolvet. Måste ju kunna använda köket…

I fredags (2020-06-05) fick jag plötsligt rätt mot TryggHansa och de ändrade sig… Undrade vad det var som gjorde susen? Var det att jag mailade dem länken till mitt blogginlägg om golvet och att jag undrade varför ingen läste de inlägg och mail jag skickat till dem sedan någon gång i april.

Beskeden från Trygg-Hansa kom i lite fel ordning.

Först fick jag ett telefonsamtal från en inspektör från TryggHansa som ville boka in ett möte för inspektion av skadan och bedömande om vidare åtgärder. Jag lät nog lite förvirrad när han ringde eftersom jag inte hade förväntat mig det samtalet och att någon alls skulle bry sig. Mötet bokades till igår, tisdag. Han var här igår förmiddag och gjorde sina mätningar (mått på köket och det rivna golvet i hallen). Sen skickade han in sin rapport och nu väntar jag igen på att bli kontaktad ör vidare åtgärder.

Efter att jag hade fått samtalet gick jag först in på mitt ena e-postkonto och kollade mailen. Där stod det att TryggHansa bekräftade min skadeanmälan och att jag inom kort skulle bli kontaktad av en byggentrepenör för att i första hand utreda och fastställa skadeorsaken, skadans omfattning samt beräkna reparationskostnaden. Efter att TryggHansa mottagit entrepenörens besiktningsrapport och kostnadskalkyl tar de ställning till skadans ersättningsbarhet samt beräknar och fastställer skadekostnaden för mig som försäkringstagare.
Där är vi nu.

Senare gick jag in på mitt andra e-postkonto och såg att jag fått ytterligare ett mail från TryggHansa. Där skriver man:
"Beslut om ersättning för din skada.
Jag beklagar vår hantering av ditt ärende men finner att vår bedömning av hur din försäkring ser ut var fel. Enligt vår bedömning nu finner vi skadan som ersättningsbar utifrån Trygg-Hansas försäkringsvillkor.
Vår entrepenör kommer att kontakta dig inom ett par dagar för en besiktning och presentera dina kostnader. Dona kostnader innebär en självrisk och eventuellt åldersavdrag baserat på det ytskikt som är skadat.
Din självrisk är 2000 kronor."

Där är vi nu.

köksgolv, kitchenfloor, flytspackel, hallgolv
Golvet i hallen. Flytspackel möter gamla golvet som ligger på sand. Foto: ©nini.tjader.2020

Verkar som att jag ändå kommer att få mitt golv åtgärdat och ytskiktet gjort.

Enligt entrepenören behöver förmodligen golvet i hela inre hallen rivas och flytspacklas eftersom det ursprungliga golvet är gjort med sand och inte flytspackel. Vilket förvånade entrepenören att man hade gjort fortfarande 2003 när våra lägenheter byggdes.

Skönt att jag fick rätt.
Nu väntar jag på fortsättningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar