2013-08-19

Medelhavsscones

För ett tag sedan hittade jag ett recept på Medelhavsscones hos Lindahls Mejerier. Eftersom jag råkade ha samtliga ingredienser hemma slog jag till och gjorde dem.
Receptet finns här. Man kan gott ta i lite salt i degen också. Funkar med turkisk yoghurt också även om receptet säger att det ska vara den grekiska.

Jag har inte bakat scones sen jag gick i skolan. Har alltid tyckt att det är riktigt tråkiga och torra bakverk. Men de här lockade. Och de blev riktigt bra. Hälften frös jag in, hälften åt jag dels till fika, dels som frukostbröd. Som frukostbröd delade jag dem på mitten och bredde på smörgåsmargarin och lade en ostskiva på. Jättegott och mer mättande än man skulle kunna tro eftersom de inte är så stora. Men det beror väl på ingredienser i dem (yoghurt, oliver, fetaost…). Hur de blir efter att ha varit frysta vet jag inte än.

1 kommentar:

  1. Jag kan rapportera att det fungerade att frysa in dem och tina dem i rumstemperatur. Smakar precis likadant som innan de frystes. Och konsistensen är densamma också.

    SvaraRadera