2013-06-13

Svårt beslut – behöver en ny kamera

Canon G9
Canon G9

Svårt beslut.
Jag behöver en ny kamera.
Min nuvarande, en Canon G9 som jag haft i ett antal år, älskar jag, men den har zoom-problem. Zoomar man in på något på långt håll så fastnar zoomen där och det går inte att ta bilder. Då får man zooma tillbak en bit. Hände troligen då den for i golvet från toppen av skrivaren när jag hade den kopplad till iMacen. Därefter ställer jag den aldrig där igen… Har haft den på reparation en gång. Då hade skärmen på baksidan spruckit efter ett liknande fall. Det kostade mig 1700 kr. Den funkar i övrigt rätt bra och den är bekväm att ha med och att jobba med. Och tar fantastiskt bra bilder. Och jag gillar att den har genomsiktssökare. Det är ovanligt. Men väldigt nödvändigt i starkt solsken om man inte ska fotta helt blind.

De här kamerorna har jag titat på – men ännu inte klämt på alla (var på ElGiganten häromdagen och köpte kaffekapslar och tittade på några – deras sortiment var dock väldigt begränsat).
Canon G15
Canon G15

Canon G15. Nyare och lite duktigare än min nuvarande. Känns precis likadan i handen. ElGiganten (där jag klämde på den) hade dock inga batterier i den så det var omöjligt att se hur skärmen och kontrollerna var. Hur kan man sälja kameror utan att ha batterier i dem så köparen kan se hur de fungerar och känns? De skylde på att bara Canon kan låsa upp stöldskyddsgrejen så att batteri kunde sättas in… Jag köper inte en kamera hos ElGiganten, var så säker.
SONY NEX-5R
SONY NEX-5R

Den här då? SONY NEX-5R, kan den va nåt? Inte utan att klämma på den. Fantastiska recensioner får den i alla fall.

Samsung NX300
Samsung NX300

Eller den här? Samsung NX300. Får också fantastiska recensioner. Måste klämmas på och tittas i.

Panasonic LUMIX LX7
Panasonic LUMIX LX7

Den här, Panasonic LUMIX LX7 verkar också trevlig. Och behändig. Måste också tittas i och klämmas på.
Fujifilm X10
Fujifilm X10
Och den här, Fujifilm X10, som har genomsiktssökare, verkar också trevlig.

Passerar MediaMarkt imorgon eftermiddag (efter hårklippning hos RINSE i Heron City). Då ska jag titta och klämma. Handla blir efter den 25:e när jag fått mitt årsarvode för slitet i bostadsrättsföreningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar