Brysselkål i ugn med parmesan och bacon. Foto: ©nini.tjader.2020 |
Nyligen köpte jag en påse fina små brysselkål. Hade sett ett recept där man gratinerar brysselkålen i ugn. När jag igår skulle tillaga det hittade jag inte receptet. Ny googling och hittade flera liknande recept. Kombinerade två olika men lika. Det blev oväntat gott.
Ingredienser
- 500 gram brysselkål
- 1 paket bacon
- olivolja
- salt och svartpeppar
- parmesanost
- rosmarin eller timjan
Så här gör du
- Sätt ugnen på 225°
- Ansa brysselkålen och skär den i halvor och lägg den med snittytan uppåt i en ugnsfast form
- Salta och peppra och strö över rosmarin eller timjan
- (En del strör över ströbröd eller panko också)
- Klipp baconet i små bitar
- Rosta i ugnen i cirka 20 minuter
- Ta ut ur ugnen och strö över bacon-bitarna och sätt in ugnen ytterligare 5 minuter
- Riv eller hyvla över rikligt med parmesanost
Enkelt och gott.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar