tag:blogger.com,1999:blog-3119087660875230520.post3982892663163914370..comments2024-03-28T09:18:17.751+01:00Comments on ninisworld: Besök i kryddskåpetNinihttp://www.blogger.com/profile/17762706036520174452noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-3119087660875230520.post-30280004095634852952015-01-13T09:27:26.704+01:002015-01-13T09:27:26.704+01:00Den sumak jag har nu är lite för syrlig. Man får d...Den sumak jag har nu är lite för syrlig. Man får då ta mindre citron i grilloljan.<br />Kanel är jättegott i köttfärsrätter, särskilt de grekiska varianterna. Man känner inte smaken av den, den bara fördjupar smaken rent allmänt.<br />Citrongräs har jag aldrig använt. Dags att prova kanske.<br />Spiskummin är jämförbart med mitt jeera powder och ganska lika trots att den ena är från indien (såvitt jag vet) och den andra från Mellanöstern.<br />Grön curry har jag bara provat i form av den grytbas från Mrs Cheng som finns på ICA och det är jättegott och precis lagom starkt (jag gillar starkt).<br />Det är kul med kryddor.Ninihttps://www.blogger.com/profile/17762706036520174452noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3119087660875230520.post-14505578060309134622015-01-12T21:23:32.158+01:002015-01-12T21:23:32.158+01:00Sumak fick jag av vänner som varit i Turkiet, väld...Sumak fick jag av vänner som varit i Turkiet, väldigt mycket mer smak än den jag köpt på Willys. På Orienthuset fann jag dock en som är nästan lika bra. <br />Kanel är jag ännu inte riktigt vän med i maten, men det ska nog bli bättring där. <br />Citrongräs brukar jag ha i en tesil i grytor, det är så trist att få mellan tänderna, men ger så god smak. Spiskummin är så användbart till mycket, precis som lagerblad. <br />För övrigt gillar jag grön curry mer än röd, fast jag har inte satt mig in i vad som är den största skillnaden mellan dem, egentligen. <br />Kul läsning!<br />Annhttps://www.blogger.com/profile/16028723881662435741noreply@blogger.com